Ons verhaal

Ons verhaal


Schulten Media, in 2018 opgericht door Jochem Schulten en sinds januari 2022 mag ik (Charel Spekenbrink) mezelf mede-eigenaar van dit groeiende full-service internetbureau noemen. 

Hoe het begon

In 2018 lag de focus bij Schulten Media voornamelijk op de ontwikkeling van websites en webshops. Vrijwel direct kwam er veel vraag naar automatisering, het ontwikkelen van applicaties, software en het bouwen van koppelingen voor specifieke systemen. Dit zorgde ervoor dat we enorm breed onderlegd werden in het maken van online oplossingen voor grote en kleine bedrijven in zeer uiteenlopende branches. Door de jaren heen hebben we een enorme groei doorgemaakt in kennis, ervaring, alsook het aantal (vaste) klanten en projecten. 

Voldoen aan de vraag

In het afgelopen jaar kwam er ook steeds meer vraag naar online marketing. Om verder te kunnen groeien en om te voldoen aan de vraag van onze klanten zijn we inmiddels verder uitgebreid en bieden wij ook online marketing aan. Het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde (SEO) teksten, social media beheer en adverteren behoren nu onder andere tot de werkzaamheden die we dagelijks uitvoeren.  

Van developer naar full-service internetbureau

We wilden graag nog een stapje meer zetten voor onze klanten, zodat ze bij 1 partij alles onder kunnen brengen. Ook voor het ontwerp van huisstijlmiddelen en drukwerk kun je bij ons terecht. Zo zijn we stap voor stap door de jaren heen van alleen web development uitgegroeid tot een full-service internetbureau, waar persoonlijkheid en betrokkenheid nog altijd voorop staan. Momenteel werken we nog vanuit ons thuiskantoor in het mooie Ootmarsum en hebben we plannen om in de komende jaren verder uit te breiden naar een passende bedrijfsruimte.

Privé én zakelijk partners: hoe werkt dat?

Op het gebied van werkervaring verschillen Jochem en ik enorm. Jochem vooral als specialist op het gebied van web en automatisering en ik (Charel), was altijd werkzaam in internationale commerciële functies. Wel hebben we van begin af aan altijd dezelfde visie gehad en zijn we het er nog steeds over eens waar we naartoe willen. Jochem wilde graag zijn bedrijf Schulten Media uitbreiden, het bedrijf beter op de kaart zetten en tegelijkertijd de persoonlijke service behouden. Bij mijzelf werd de drang om ook te gaan ondernemen steeds groter. En hoe mooi is het dan om dit samen te kunnen doen met je partner? Als je al een aantal jaren gedeeltelijk samenwerkt en het werkt goed, dan is de stap naar fulltime samenwerken niet meer zo groot. 

De verschillende kwaliteiten die Jochem en ik bezitten sluiten perfect op elkaar aan, en dat maakt onze samenwerking nu juist zo succesvol! We zijn niet bang om advies en opbouwende kritiek te geven én te ontvangen van elkaar. Dagelijks bespreken we de gang van zaken en lopen we onze klanten en projecten langs om de voortgang te bespreken en overleggen we hoe we onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen op online gebied. Goede communicatie is in onze ervaring de sleutel om succesvol met elkaar samen te werken, en laten we daar nou net goed in zijn!  

Terug naar de roots

Jochem wist al vroeg dat zijn passie lag in de ontwikkeling van interactieve online oplossingen en was al tijdens zijn studie Kunst & Techniek bezig met het bouwen van software, websites en webshop. Als mede-eigenaar van een online drukkerij lag in die tijd voor hem de focus op het bouwen van een geautomatiseerde online portal die het bestel- en orderproces enorm vereenvoudigde. Na een aantal jaren in de drukwerk wereld wilde Jochem zich toch meer richten op zijn oorspronkelijke passie. Hieruit is Schulten Media ontstaan en kon Jochem zich weer volledig toeleggen op het bouwen van innovatieve oplossingen voor verschillende klanten. 

Jochem draagt inmiddels nog steeds zelf zorg voor de ontwikkeling van websites, webshops, koppelingen en helpt bedrijven bij het automatiseren van complexe processen. Zo kunnen we de kwaliteit waarborgen en zijn de lijnen kort. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze klanten snel en goed geholpen worden. Doen er zich problemen voor? Klanten kunnen ons bellen of mailen en we lossen we het dan zo snel mogelijk op. Hoe complex jouw online vraagstuk ook is, wij hebben de kennis in huis om een passende oplossing te bieden! 

Van internationale naar regionale business 

In de afgelopen jaren ben ik (Charel) werkzaam geweest voor een aantal internationale bedrijven. In mijn jonge jaren was ik al veel in het buitenland te vinden als amazone op verschillende springconcoursen. Na de studie International Business and Languages ging ik aan de slag bij de internationale wielerploeg Team Giant-Shimano (resp. Team Giant-Alpecin en Team Sunweb). Als commercieel manager was ik druk met sponsorcontracten, design, marketing en evenementen.  De mix van werk, sport en veel reizen was een uitdagende leerschool. Na zo’n 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, welke ik vond bij reclame- en standbouw bureau Artica. Als internationaal projectmanager droeg ik grotendeels zorg voor de Amerikaanse accounts. Marketingprojecten, standbouw en acquisitie behoorden tot mijn takenpakket. 

In de tussentijd ben ik sinds het ontstaan van Schulten Media altijd nauw betrokken geweest bij de dagelijkse werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn door de jaren heen steeds verder uitgebreid, totdat we de keuze hebben gemaakt om beiden fulltime voor onszelf aan de slag te gaan. Ik zorg voor het projectmanagement van verschillende projecten, houd me dagelijks bezig met online marketing en ben actief op zoek naar bedrijven in de regio die advies nodig hebben op online gebied. 

Van ons verhaal naar jouw verhaal

Door de combinatie van onze kennis, ervaring en nieuwsgierigheid zijn we in staat gestaag door te groeien en leren we nog elke dag bij als ondernemers in de online wereld. Elke dag opnieuw is het onze gezamenlijke missie om bedrijven uit de regio online te helpen groeien. 

Je hebt ons inmiddels een beetje leren kennen, dus nu leren wij jou graag kennen! Stuur ons een berichtje, mailtje of bel ons zodat we een afspraak in kunnen plannen. Dan horen wij graag jouw verhaal en uitdagingen! 

Geplaatst op 21 apr 2022