Maatwerk API koppeling

Maatwerk API koppeling

Verbind jouw systemen met elkaar.

Maatwerk API koppeling

Wat kan het betekenen voor jouw organisatie?

Veel organisaties zijn nog niet op de hoogte van de mogelijkheden én kansen die maatwerk API koppelingen met zich meebrengen. Het beter kunnen synchroniseren en beheren van data, efficiënter kunnen werken, processen en kosten beter in kaart kunnen brengen zijn een aantal voordelen die door middel van maatwerk API koppelingen haalbaar zijn. Als je jouw organisatie wilt verbeteren en door laten groeien, dan kan een maatwerkoplossing zoals een API koppeling een geweldige katalysator zijn.

Wat is een API?

Een API, ook wel Application Programming Interface, is een set van protocollen en definities waarmee verschillende software applicaties data met elkaar kunnen uitwisselen. Simpel gezegd, het zorgt ervoor dat systemen met elkaar kunnen praten, zonder dat er menselijke tussenkomst voor nodig is. API koppelingen zorgen voor geautomatiseerde processen, om de werkwijzen binnen organisaties te verbeteren. 

Een maatwerk API koppeling gaat nog weer een stap verder dan de standaard API koppelingen die beschikbaar zijn. Hier wordt namelijk de koppeling specifiek afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Het kan zijn dat je bij de standaard API koppelingen te maken krijgt met beperkingen, waarbij je met maatwerk vaak verder kunt komen. 

Waarom is een API koppeling nodig?

Een van de belangrijkste voordelen van API koppelingen is de mate van automatisering die ze kunnen bieden. Wanneer je bijvoorbeeld je boekhoudpakket, CRM systeem en/of ERP-systeem wilt koppelen met een webshop biedt een API koppeling de mogelijkheid om deze met elkaar te laten communiceren. Ondanks dat de verschillende systemen zijn gebouwd op andere software is het toch mogelijk om deze data te laten uitwisselen door een API koppeling.   

Handmatige handelingen die vaak tijdrovend zijn, worden overbodig of kosten aanzienlijk minder tijd doordat gegevens automatisch worden overgedragen tussen verschillende systemen. Het herhaaldelijk invoeren en controleren van relationele-, operationele of financiële gegevens kunnen stuk voor stuk geautomatiseerd worden. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar verkleint ook de kans op menselijke fouten. 

Bovendien zorgt automatisering via API koppelingen ervoor dat je team zich kan concentreren op kerntaken in plaats van repetitieve handelingen. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog en wordt er meer waarde toegevoegd aan de organisatie. 

Hoe werkt het?

We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en implementeren van API koppelingen op maat. Elke organisatie is anders, waarbij maatwerkoplossingen uitkomst bieden om te voldoen aan jouw specifieke behoeften. We nemen de tijd om jouw bedrijfsprocessen door te nemen en te analyseren, zodat duidelijk is welke systemen en welke data hieruit cruciaal zijn voor jouw operatie. Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden van de bestaande systemen waarmee je wilt (blijven) werken, en ontwikkelen dan een API koppeling die naadloos aansluit op de systemen die je gebruikt. We maken één centrale applicatie waar we alles wat je wilt met elkaar koppelen. 

Heb je meerdere systemen en wil je deze allemaal met elkaar in verbinding brengen? Dat kan! Wanneer je beschikt over één API, kan deze met meerdere systemen tegelijkertijd communiceren. Het maken van een goede API koppeling is dan ook noodzakelijk om alle data op een correcte manier te verzamelen, versturen en synchroniseren. 

Gegevensverzameling en automatische waardetoekenning

Een van de functies van API koppelingen is de mogelijkheid om automatisch gegevens te verzamelen en hier direct bepaalde waarden of acties aan toe te kennen. Stel je voor dat jouw systemen klantgedrag monitoren via verschillende kanalen: webshops, mobiele apps, CRM's, en/of andere platforms. Door een API koppeling kunnen al deze gegevens op één plek worden samengebracht. Maar het gaat verder: dankzij intelligente algoritmen kunnen er automatisch waarden worden toegekend, zoals het berekenen van klantloyaliteit, het bepalen van gepersonaliseerde aanbiedingen, of het toewijzen van prioriteiten aan inkomende leads. 

Een goed voorbeeld is een API die verkoopdata uit verschillende bronnen verzamelt, deze automatisch analyseert en trends identificeert, zoals welke producten het best verkopen in een bepaalde periode. Op basis van deze data kan een API direct voorstellen doen voor herbevoorrading of prijsaanpassingen om de winst te maximaliseren. Dit proces bespaart tijd en geeft direct inzicht in de prestaties van jouw organisatie.

Door deze automatisering worden waardevolle inzichten en acties gegenereerd zonder dat hier handmatig werk voor nodig is. Dit maakt API-koppelingen niet alleen een verbindende factor tussen systemen, maar ook een belangrijke schakel in het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Blijf werken met jouw bestaande systemen   

Ben je tevreden met de diverse softwarepakketten of systemen waar jouw organisatie mee werkt? Met API koppelingen kun je deze doorgaans gewoon aanhouden wanneer dat gewenst is. Wanneer ze niet met elkaar communiceren hoef je dus geen compleet nieuw systeem aan te schaffen of software te laten bouwen, maar kun je simpelweg kiezen voor een API koppeling. 

Veel systemen op de markt hebben inmiddels een API beschikbaar waar relatief eenvoudig mee gekoppeld kan worden. Wanneer dit het geval is, dan hoeven we alleen maar de koppeling te bouwen. Maar er zijn ook systemen die geen API hebben. In dit geval moet er een API gebouwd worden, waar wij uiteraard voor ingeschakeld kunnen worden. Bij Schulten Media ontwikkelen we maatwerk API-koppelingen die niet alleen compatibel zijn met de huidige systemen, maar ook flexibel zijn voor toekomstige integraties.

Wat levert het op?

API koppelingen kunnen diverse voordelen opleveren binnen jouw organisatie om verder te kunnen groeien en processen te optimaliseren. Nog even in het kort de diverse voordelen op een rij: 

  • Tijdbesparing

  • Kostenbesparing

  • Verminderde kans op fouten

  • Data inzichtelijk in kaart om overwogen beslissingen te maken

  • Verbeterde personeels- en/of klantbeleving 

Wil jij ook bedrijfsprocessen efficiënter inrichten door middel van een API koppeling? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag met je mee om jouw gewenste systemen te onderzoeken en mogelijke API koppelingen voor jouw organisatie uit te zoeken. 

Bel ons    Mail ons

Beoordelingen

Onze partners gegeven ons 5 sterren.

Contact opnemen

Contact opnemen

Bekijk samenwerkingen

Bekijk samenwerkingen

Neem contact met ons op

Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur onze reactie!