Software op maat?

Software 


Het kan voorkomen dat er geen standaard software bestaat voor jouw specifieke diensten of voor bepaalde functies die jouw bedrijf nodig heeft. Wij merken dat standaard software in veel gevallen niet voldoet. Je kunt dan kiezen om software te ontwikkelen op basis van de wensen en behoeften van jouw bedrijf. 

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Naast het aanbieden en koppelen van bestaande software leveren wij ook maatwerk software oplossingen. Wij hebben ervaring in software ontwikkeling met betrekking tot automatisering van logistieke processen, ticketing, voorraadbeheer, financiële administratie, maar ook verouderde software kan omgezet worden in vernieuwde software zonder verlies van gegevens. Heb jij maatwerk software nodig die past bij jouw bedrijf en jouw interne en/of externe processen? Wij zijn dé partner die dit binnen relatief korte tijd voor jou kan ontwikkelen. 

De fases van software ontwikkeling

Software ontwikkeling wordt door ons gedaan in verschillende fases, zodat je weet wat je van ons kunt verwachten en wanneer je wat van ons kunt verwachten. 

  1. Analyse: we brengen jouw wensen en eisen in kaart met betrekking tot de nieuw te ontwikkelen software en analyseren dit. Door in deze fase nauw samen te werken komen we tot de meest optimale oplossing. 

  2. Planning: in deze fase wordt duidelijk wat er gedaan gaat worden en wat de verwachte tijdlijn is. Uiteraard wordt deze planning in overleg gemaakt, zodat deze realistisch en haalbaar is voor zowel jouw bedrijf als voor ons. 

  3. Ontwerp: op basis van jouw wensen en eisen wordt er door ons een passend ontwerp gemaakt. Het ontwerp wordt door ons voorgelegd aan jou ter goedkeuring. Pas wanneer het ontwerp goedgekeurd is gaan we verder met de volgende fase. 

  4. Realisatie: zodra jij overtuigd bent van het ontwerp en de functionaliteiten is het tijd om te starten met de ontwikkeling van de software, het schrijven van de code. Deze fase is doorgaans de meest tijdrovende fase. 

  5. Testen: voordat wij de ontwikkelde software laten zien aan jou zullen wij voorafgaand al verschillende testen uitvoeren. Nieuwe software moet immers wel goed werken voordat het geïmplementeerd kan worden. Nadat wij de eerste testen hebben uitgevoerd zullen we ook jou vragen om de ontwikkelde software te testen. Op deze manier kunnen we eventuele problemen eruit halen en toevoegingen doen. Het uitvoerig testen van de software is in deze fase van groot belang om latere problemen tijdens of na de implementatie te voorkomen.  

  6. Optimalisatie: aan de hand van eventuele problemen of toe te voegen functies uit de vorige fase kunnen wij de ontwikkelde software aanpassen en optimaliseren. 

  7. Oplevering, implementatie & uitleg: ook voor deze fase nemen wij graag de tijd. Wij vinden het belangrijk dat jij tevreden bent over de software en dat het naar behoren werkt. Wij zorgen voor een duidelijke uitleg, zodat er eenvoudig mee gewerkt kan worden in jouw bedrijf. 

Wat kost maatwerk software?

Wij werken niet met standaard pakketten en prijzen voor maatwerk software. De kosten zijn sterk afhankelijk van de wensen die jij hebt voor jouw software oplossing. Wel kunnen we een goede inschatting maken op basis van de informatie die jij beschikbaar hebt. Heb je nog niet helemaal duidelijk wat je precies nodig hebt? Geen zorgen, wij denken graag met je mee en geven jou een eerlijk advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.