Webdesign

Webdesign


Het design van jouw website of webshop is hét online visitekaartje van jouw bedrijf. Een webdesign zal niet alleen mooi en opvallend moeten zijn, maar moet ook passen bij jouw specifieke doelgroep.

De basis 

De eerste indruk die een bezoeker van jouw website en design krijgt moet vanaf het eerste moment goed zijn. Een onaantrekkelijk webdesign en een niet goed werkende website zorgt ervoor dat bezoekers jouw website direct weer verlaten. Een aantrekkelijk webdesign en een goed werkende website zal een potentiële klant eerder over de streep trekken om contact op te nemen of iets aan te kopen. 

Nieuw webdesign of bestaand webdesign? 

Bij Schulten Media richten wij ons niet alleen op het ontwikkelen van nieuwe webdesigns, maar doen we af en toe ook updates van een bestaand ontwerp dat nog actueel is. Het komt vaak voor dat verouderde websites voornamelijk gericht zijn op het informeren van de bezoeker door middel van veel tekst. Met een nieuw of ge-update webdesign kan de focus nog steeds liggen op het informeren van jouw bezoekers, maar kan bijvoorbeeld de interactie aanzienlijk verbeterd worden. We zorgen dan voor een moderne look en feel, die jouw doelgroep aanspreekt. Samen met jou kijken wij graag of jouw bestaande webdesign nog voldoet en alleen een update nodig heeft, of dat een geheel nieuw webdesign aan te raden is. 

Online vindbaarheid vs. webdesign

Niet alleen de techniek van een website, de geschreven (SEO) teksten en visuals die gebruikt worden zijn van belang om een website goed vindbaar te maken. Ook het webdesign heeft hier invloed op. Een website zal beter vindbaar zijn als het webdesign logisch en overzichtelijk opgebouwd is. De gebruiksvriendelijkheid en de aanpassingsmogelijkheid om op elk apparaat de website te bekijken dragen aanzienlijk bij aan hoe jouw website of webshop scoort in de zoekmachines. Elk onderdeel in een website of webshop heeft uiteindelijk effect op een goede online vindbaarheid, en dus jouw positie in Google. 

Maatwerk of bestaande systemen?

Onze klanten kiezen voornamelijk voor het ontwikkelen van een website of webshop op basis van ons eigen systeem en onze eigen software. Het voordeel hiervan is dat websites en webshops geheel op maat gemaakt kunnen worden. Specifieke koppelingen of functionaliteiten kunnen op deze manier eenvoudig ingebouwd worden. Daarnaast is de veiligheid doorgaans beter dan bij het gebruik van een bestaand CMS systeem. Uiteraard realiseren wij ook websites en webshops op basis van bestaande CMS systemen, zoals WordPress. Heb je advies nodig? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag verder!