Content creatie en beheer

Het belang van goede content


Als ondernemer wil je online vindbaar én interessant zijn voor jouw klanten. Ten eerste wil je informatie plaatsen op jouw website die waardevol is voor jouw bezoekers. Ten tweede is het ook van belang dat de teksten en visuals pakkend zijn, zodat de bezoeker geïnteresseerd blijft. Maar zonder een goede vindbaarheid kan het aantal bezoekers op jouw website tegenvallen. Door content te maken die geoptimaliseerd is voor zoekmachines kun je jouw online vindbaarheid verbeteren. Wij schrijven commerciële- en zoekmachine geoptimaliseerde (SEO) teksten en maken visuele content, specifiek gericht op jouw branche en doelgroep.

Contentstrategie

Een succesvolle website of webshop beschikt over relevante content. Voordat wij aan de slag gaan met content creatie en het schrijven van (SEO) teksten zal eerst de contentstrategie duidelijk geformuleerd moeten zijn. Een goede contentstrategie geeft antwoord op een aantal vragen: 

  • Wat is het doel van jouw website of webshop?
  • Wie wil je bereiken? 
  • Waarover wil jij potentiële & bestaande klanten informeren?
  • Op welke manieren ga je potentiële & bestaande klanten bereiken en informeren?
  • Welke content is relevant? 

Op basis van bovenstaande vragen kan de contentstrategie ontwikkeld, of aangescherpt worden. Wij helpen je hier graag bij.

Content creatie voor websites

Na het bepalen of aanscherpen van de contentstrategie kunnen we verder met content creatie. Er zijn twee mogelijkheden voor tekstuele content, namelijk bestaande content herschrijven of geheel nieuwe content schrijven. In beide gevallen houden wij, indien gewenst, rekening met SEO. De content op jouw website, webshop of applicatie moeten jouw bezoekers interesseren en aansporen om tot actie over te gaan. Wij verdiepen ons in jouw bedrijf en weten hoe we jouw specifieke doelgroep kunnen bereiken. Door het plaatsen van relevante content helpen wij jou de online gebruikerservaring te verbeteren. Een goede online vindbaarheid realiseren wij door een aantal belangrijke stappen te volgen. Hoe wij dit doen vind je hier.

Content creatie voor social media

Social media is een hele andere marketing tool dan een website of webshop, dus vergt dit ook een andere aanpak qua content. Social media content moet kort en krachtig zijn. Er wordt tegenwoordig razendsnel door een nieuwsfeed gescrold, waardoor je als bedrijf genoodzaakt bent om opvallende en interessante content te plaatsen. Door regelmatig en structureel nieuwe informatie te posten houd je jouw potentiële en bestaande klanten geïnteresseerd. Wij helpen je graag met gerichte content creatie en eventueel het beheer voor jouw website of webshop.