Social media marketing

Social media marketing 


Wil jij starten of juist groeien op het gebied van social media? Wij helpen jou graag met het structureel delen van waardevolle informatie om meer naamsbekendheid en loyaliteit binnen jouw doelgroep te creëren. 

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een manier om jouw merk en/of bedrijf online op de kaart te zetten, om naamsbekendheid te creëren, de aandacht van potentiële klanten te trekken, meer conversie te behalen of van jouw klanten ambassadeurs maken. Door social media marketing kun je jouw doelgroep bereiken op het juiste moment én de juiste plaats. Door regelmatig en structureel relevante teksten, foto’s, infographics en video's op één of meerdere social media kanalen te plaatsen breid je jouw klantenkring in korte tijd uit.

Het aantal personen dat gebruik maakt van social media blijft jaarlijks exponentieel stijgen. Door slim in te spelen op de behoeften van jouw potentiële klanten, informatie te delen waar ze naar op zoek zijn en interesse in hebben en door in te zetten op interactie kun je als bedrijf enorm groeien in volgers, klanten en ambassadeurs.    

Wat kost social media marketing?

De kosten voor social media marketing zijn sterk afhankelijk van jouw doelstellingen en wensen. Wanneer je ervoor kiest om social media onderdeel te maken van jouw marketingstrategie is de eerste stap een goed en uitgedacht plan. Dit plan geeft informatie over onder andere waarom je social media in wilt zetten, wat jouw doelen zijn, wie jouw doelgroep is, wat je wilt gaan delen, waar, hoe vaak en wanneer. Op basis van deze informatie kunnen we een passende offerte maken die binnen jouw budget valt. 

Welke kanalen gebruik je voor social media marketing?

Door de jaren heen zijn er een aantal veelgebruikte social media kanalen die veel worden gebruikt door consumenten. Om social media goed in te kunnen zetten is het cruciaal om te kiezen voor de juiste kanalen. Dit zijn de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt én die daarnaast bij jouw bedrijf passen.  

De meest gebruikte social media kanalen die ingezet worden door bedrijven zijn: 

  • Facebook

  • Instagram

  • LinkedIn

  • Twitter

  • Pinterest

  • TikTok

  • Snapchat

  • YouTube

Wat kun je verwachten van social media marketing?

Effectieve social media marketing vraagt om een goede voorbereiding. Met lukraak posts plaatsen en informatie delen bouw je geen betrokken community. Met een uitgedachte strategie waarin onder andere jouw doelgroep, hun interesses en jouw boodschap gedefinieerd zijn bouw je aan een sterk merk en kom je deskundig en geloofwaardig over. 

De doelstellingen van bedrijven kunnen erg verschillend zijn. Zo zijn veel bedrijven op zoek naar meer leads en verkopen, maar ook het bereiken van het juiste personeel of een betere (online) service bieden en het imago versterken komen vaak voor. Elke specifieke doelstelling vraagt om een andere aanpak. Let er wel op dat je realistische doelstellingen maakt met een lange termijn visie. Op deze manier kan social media marketing jou gaan opleveren waar je naar op zoek bent. 

Waarom een social media marketing bureau inschakelen?

Zelf niet genoeg kennis in huis of te weinig tijd om social media op een goede manier in te zetten? Dan raden we je aan om hiervoor een bureau in te schakelen. Een goed social media marketing bureau zorgt voor een gedegen onderzoek naar jouw doelgroep, de markt en de in te zetten kanalen. Vervolgens wordt er een strategie opgezet en wordt er structureel waardevolle informatie gedeeld. Het uitbesteden van social media marketing brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder tijdsbesparing, consistentie in jouw online aanwezigheid, een frisse blik op jouw marketing en tijdig in kunnen spelen op actualiteiten.  

Wat wij doen

Bij elk social media marketing project starten we met het uitvinden van jouw doelen en onderzoeken we de doelgroep en de markt. Op basis hiervan gaan we samen de strategie bepalen en creëren we een contentplan. Het contentplan bevat zaken als wie we willen bereiken, wat we gaan communiceren, waar en wanneer. Afhankelijk van jouw doelstellingen en budget wordt er vervolgens structureel content gecreëerd en gepubliceerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het ons!