Online advertenties SEA

Online advertenties (SEA)


Online advertenties inzetten om gericht jouw doelgroep te bereiken op het juiste moment én op de juiste plaats? Wij regelen het graag voor jou! 

Wat zijn online ads (SEA)?

SEA, ook wel Search Engine Advertising, is een snelle en effectieve manier om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Door online te adverteren via bijvoorbeeld een zoekmachine zoals Google, kun je met de juiste boodschap op het juiste moment jouw potentiële klanten bereiken. 

Waarom kiezen voor online advertenties?

Waar SEO een lange termijn investering is en tijd nodig heeft om zichtbaar te zijn, zul je bij SEA direct resultaat zien wanneer je een advertentie inzet. Je kunt zelf het budget en de tijdsduur bepalen voor een specifieke advertentie, waardoor je vooraf precies weet wat de kosten zullen zijn. Een ander voordeel is dat je advertenties heel specifiek kunt richten op de voor jouw doelgroep belangrijke zoekwoorden. 

Welke mogelijkheden zijn er in online adverteren?

Google is de meest gebruikte zoekmachine in o.a. Nederland. Jouw positie in Google is dan ook essentieel om (betere) resultaten te boeken. Afhankelijk van de kwaliteit van jouw advertentie en het bedrag dat je eraan besteed zal Google Ads jouw informatie op een bepaalde locatie tonen. Online advertenties kunnen verschillende vormen hebben, van een tekstadvertentie, tot een video of banner. Naast Google zijn er nog een aantal andere zoekmachines, zoals Bing en Yahoo. Deze andere zoekmachines worden veel minder gebruikt dan Google, dus als je het grote publiek wilt bereiken is jouw aanwezigheid in Google een must. 

Online adverteren uitbesteden?

Ben je al bekend met online adverteren of is dit nog helemaal nieuw voor jou? In beide gevallen kun je ervoor kiezen om het zelf te doen, al zal het veel tijd en energie kosten om resultaten te boeken. Heb jij niet de tijd of de interesse om je er in te verdiepen, maar wil je wel deze online marketing tool zo goed mogelijk benutten? Zorg er dan voor dat je SEA uitbesteedt aan een specialist.   

Wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen

Bij Schulten Media hebben we een specifieke werkwijze om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Hoe dit proces eruit ziet? 

  1. We bespreken en bepalen jouw wensen en doelen; 

  2. Vervolgens gaan we de doelgroep(en) definiëren en bekijken waar jouw doelgroep zich bevindt;

  3. Er wordt vooraf een budget vastgesteld op basis van wat jij uit wilt geven; 

  4. We starten met ons SEA onderzoek, ontwikkelen de campagne(s) en optimaliseren deze waar nodig;

  5. De online advertenties worden geanalyseerd en wij verzorgen een rapportage met de behaalde resultaten.  


Ben je overtuigd van onze werkwijze? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!