Webapplicaties

Wat is een webapplicatie?


Een webapplicatie is een interactieve website die werkt vanuit een centrale database, waardoor deze via het internet altijd en overal te gebruiken is. Is het tijd om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren door middel van een webapplicatie op maat? Wij adviseren jou graag!

Standaard webapplicatie

Voor veel bedrijven is een standaard webapplicatie vaak voldoende, omdat deze over de meeste standaard functionaliteiten beschikt die benodigd zijn. Dit is dan ook vaak een goedkopere optie dan een maatwerk webapplicatie. Ook is het direct in te zetten in jouw bedrijf omdat het al goed getest is. Wel brengt een standaard webapplicatie periodieke kosten met zich mee, wat uiteindelijk kan resulteren in grotere uitgaven dan verwacht. Wat wij regelmatig zien is dat er tal van functionaliteiten in standaard webapplicaties zitten die niet gebruikt worden en dat er bepaalde essentiële functionaliteiten missen. In dit geval kan het beter zijn om te kiezen voor een maatwerk webapplicatie.

Maatwerk webapplicatie

Schulten Media ontwikkelt webapplicaties op maat. Op deze manier kunnen webapplicaties makkelijk uitgebreid worden waar nodig en gekoppeld worden aan de gewenste systemen. Een greep uit de webapplicaties die we maken:

 • Content management systemen (CMS): het beheren van websites en webshops
 • Customer relationship management systemen (CRM): het beheren van contacten, afspraken en agenda's
 • Intranet- en extranet omgevingen
 • Administratiesoftware
 • Ordersystemen

We maken gebruik van moderne technieken om maatwerk webapplicaties gebruiksvriendelijk en functioneel te maken.

Webapplicatie doorontwikkelen

Heb je al een applicatie voor jouw bedrijf, maar voldoet deze niet meer volledig of wil je deze graag uitbreiden of laten doorontwikkelen? Naast het ontwikkelen van nieuwe applicaties hebben wij de kennis en ervaring in huis om bestaande applicaties uit te breiden en/of door te ontwikkelen. Zijn bepaalde processen nog niet gedigitaliseerd? Ook dat is geen probleem, wij helpen je graag bij de realisatie hiervan.

Kosten webapplicatie

De kosten voor een standaard webapplicatie en maatwerk webapplicaties kunnen behoorlijk uiteenlopen. We krijgen regelmatig de vraag wat een webapplicatie kost, maar deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. In beginsel zal een maatwerk webapplicatie een grotere investering lijken dan een standaard webapplicatie. In veel gevallen is dit ook zo. Het is belangrijk om vooraf te weten of een standaard webapplicatie nu en in de komende periode bij jouw bedrijf past, of dat je op de lange termijn meer hebt aan een maatwerk webapplicatie. Wij kunnen jou adviseren in bestaande webapplicaties, maar denken ook graag met je mee als je in de oriëntatiefase zit voor een maatwerk oplossing.

Van idee tot realisatie

Een webapplicatie begint met een idee en wordt vervolgens verder uitgewerkt om te komen tot een oplossing die bij jouw bedrijf past. We hebben een aantal vragen op een rijtje gezet om jou op weg te helpen een duidelijk beeld te vormen van jouw maatwerk applicatie. 

 • Wat is het probleem dat de webapplicatie op moet lossen?

 • Welke functionaliteiten zijn vereist in de webapplicatie? 

 • Welke functionaliteiten zijn gewenst in de webapplicatie? 

 • Wie gaan ermee werken en wat is het aantal personen dat ermee gaat werken?

 • Zijn er koppelingen die gemaakt moeten worden met de webapplicatie?

 • Is er een deadline wanneer de webapplicatie gereed moet zijn? 

 • Wat is het budget dat je voor een webapplicatie in gedachten hebt?  

Op basis van deze specifieke informatie kunnen wij een passend voorstel voor jou maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!