Linkbuilding

Linkbuilding


Linkbuilding gebruiken om een betere ranking te krijgen in Google? Door middel van kwalitatieve backlinks helpen wij jouw online vindbaarheid te verbeteren. 

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding zorg je ervoor dat externe websites met een hyperlink naar jouw website linken. Kwalitatieve en relevante (back)links naar jouw website spelen een belangrijke rol in jouw ranking in Google. Het is een soort aanbeveling van andere autoriteiten. Linkbuilding draait niet om zoveel mogelijk links te verkrijgen naar jouw website, maar vooral om de waarde en autoriteit van externe links. Deze links kunnen gekocht worden, of op een natuurlijke manier ontstaan. Naast externe links is het natuurlijk belangrijk dat jouw eigen interne links ook goed werken en bezoekers makkelijk kunnen navigeren.

Waarom linkbuilding gebruiken?

De belangrijkste reden om linkbuilding te gebruiken is om jouw organische vindbaarheid en zichtbaarheid te verbeteren in zoekmachines. Wanneer jij kwalitatieve backlinks hebt, ziet Google jouw website als waardevol voor hun gebruikers. Daardoor zal op den duur jouw website hoger gaan ranken. Een goede positie leidt tot meer website bezoekers en uiteindelijk tot meer conversie. Door te investeren in linkbuilding zijn er nog meer voordelen te behalen naast een verbeterde ranking namelijk:

  • Meer nieuwe bezoekers die direct worden doorverwezen naar jouw website;

  • De juiste doelgroep die wordt doorverwezen naar jouw website;

  • Jouw website zal geloofwaardiger en betrouwbaarder overkomen;

  • Zoekmachines zoals Google kunnen nieuwe pagina’s sneller vinden. 

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen? 

Om linkbuilding effectief in te kunnen zetten is het essentieel om dit op basis van een goede strategie te doen. Het is een proces dat regelmatig en structureel uitgevoerd dient te worden om er zoveel mogelijk resultaat uit te halen. Je zult content moeten creëren die relevant is, waarde toevoegt én interessant is voor anderen om naar te linken, vooral voor websites met een hoge autoriteit. Dit kunnen teksten zijn, maar ook afbeeldingen, infographics en video’s zijn vormen van content die goed ontvangen worden. Opvallende en interessante content wordt vervolgens gedeeld op social media en websites van derden, wat aanzienlijk bijdraagt aan jouw eigen autoriteit. Onprofessionele linkbuilding kan leiden tot Google penalties, waardoor je bijvoorbeeld ineens enorm kunt zakken in de zoekresultaten. Denk er van tevoren dan ook goed over na of jij hier de tijd voor kunt en wilt maken om er een succes van te maken. Wil je graag hulp op dit gebied, of het volledig uitbesteden? Vraag ons dan gerust om tips en de mogelijkheden! 

Wat kost linkbuilding?

De kosten voor linkbuilding kunnen zoals elke online marketing dienst erg uiteenlopen. Het is namelijk sterk afhankelijk van jouw doelen, de huidige situatie en benodigdheden. Allereerst is een goede analyse van jouw website en een onderzoek naar de branche, concurrentie en geschikte websites benodigd. Vervolgens is het van belang om te bepalen of de bestaande content waardevol genoeg is, of dat er nieuwe content gecreëerd moet worden. Op basis van de hoeveelheid content die gemaakt moet worden kunnen wij een voorstel op maat maken. Het kopen van kwalitatieve links begint vaak al vanaf een bedrag van €75,00 per maand en kunnen oplopen tot ver boven de €500, afhankelijk van de mate van autoriteit en aanwezige concurrentie. Voor een totaalpakket met een grondige analyse, onderzoek en waardevolle content maken we graag een vrijblijvende offerte. 

Onze linkbuilding service

We hebben inmiddels al een aantal belangrijke onderdelen van linkbuilding benoemd, en deze maken dan ook deel uit van onze service. Wat je van ons kunt verwachten is het volgende: 

  • Uitgebreide analyse van jouw website: we kijken hierbij naar content, interne links en de algehele werking van de website;

  • Een gedegen advies met daarin de online marketing tools en links die wij het beste bij jouw bedrijf vinden passen.  

Hulp nodig? Vraag ons vrijblijvend om advies!